R&A:n toiminnanjohtajan Anna Möttölän DocPoint-tärpit

Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja ja kriitikko Anna Möttölä listasi omat vinkkinsä vuoden 2018 DocPoint-festivaalille.

”Lethal Ladies of BLYSW”. Photo by courtsey of Fox Searchlight Pictures. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Step
Michelle Obama rakasti tätä elokuvaa – tarvitaanko muita suosituksia? Step kertoo baltimorelaisen lukion energisen step-tanssiryhmä Lethal Ladiesin kolmesta jäsenestä, heidän unelmistaan ja kamppailustaan rakentaa itselleen parempi tulevaisuus. Taustavoimina ovat niin Yhdysvaltoja kalvavat rasistiset jännitteet kuin voimistuva Black Lives Matter -liike. Olen odottanut Stepin näkemistä siitä asti, kun se keräsi kehuja Sundancen elokuvajuhlilla vuosi sitten. Elokuva, joka uskoo koulutuksen, rohkeuden ja rohkaisun voimaan – sellaisia tarvitaan enemmän.

 

The Goddesses of Food
Elokuvan aihe yhdistää kaksi minulle läheistä asiaa: hyvän ruoan ja naisten tarinat. On kiinnostavaa päästä kurkistamaan huippugastronomian miehisen julkikuvan taakse, josta – yllätys, yllätys –löytyy myös lukuisia naisia. Keitä he ovat, mitä työ on heiltä vaatinut, miksi heitä ei tunneta samalla tavalla kuin mieskollegoitaan – ja tärkeimpänä, missä heidän ruokiaan pääsee syömään?

Ex Libris – the New York City Library
Dokumentaristilegenda Frederick Wiseman mitoittaa elokuvansa aiheen mukaan: aarreaittamaisesta New Yorkin kirjastosta kertova Ex Libris on kestoltaan 197 minuuttia. Kun aiheena on yli satavuotinen missio tuoda tietoa ja ideoita tasa-arvoisesti kaikkien ulottuville, vähempi tuskin riittäisi. Ja voiko katsojana kuvitella parempaa ajankäyttöä kuin omistaa reilut kolme tuntia kirjastolle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *