Erätauko-keskustelut

Keskustele yhteiskunnasta rakentavasti – ja INNOSTU siitä!

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla käydään Erätauko-keskusteluja, joita taustoittavat dokumenttielokuvat. Erätauko on Sitran kehittämä uusi tapa käydä rakentavaa keskustelua ja luoda syvempää ymmärrystä. Erätaukoon halutaan mukaan varsinkin ne ihmiset, jotka eivät yleensä osallistu vastaaviin tilaisuuksiin tai koe yhteiskunnallista keskustelua luontevaksi. Voit tulla Erätaukoon jakamaan omia kokemuksiasi ja näkemyksiäsi ja oppimaan tuntemattomilta. Ohjatuissa keskusteluissa opit myös, miten käydä parempaa yhteiskunnallista keskustelua.

Keskusteluryhmissä kohtaavat erilaiset ihmiset ja erilaiset kokemukset. Jotta viestit saadaan vietyä sinne, missä päätöksiä tehdään, saat keskustelukumppaniksi myös asiantuntijoita ja päättäjiä. Venyttele ajatuksiasi uusien ihmisten ja näkökulmien seurassa!

Ilmoittaudu Erätauko-keskustelijaksi alla olevien linkkien kautta. Jokaiseen keskusteluiltaan mahtuu mukaan noin 40 henkeä. Tule kehittämää keskustelutaitojasi ja jakamaan kokemuksiasi mielenkiintoisista, ajankohtaisista aiheista. Lue lisää Erätauko-konseptista: www.eratauko.fi.

 

ERÄTAUKO ILMASTONMUUTOKSESTA POLITIIKAN VÄLINEENÄ

Tiistaina 30.1.2018 klo 19–21.30, Dubrovnik
Keskusteluun liittyvä elokuva: Guardians of the Earth (ohj. Filip Antoni Malinowski)

Pariisin sopimuksen allekirjoitti 195 maata, jotka sitoutuivat ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Dokumenttielokuva Guardians of the Earth seuraa, millaista keskustelua käytiin korkeimmalla tasolla Pariisin kokouksen kulisseissa. Millaista tulevaisuutta poliitikot ajavat ja kuka pisti vastaan?

Keskustelun tavoitteena on muodostaa syvempi ymmärrys siitä, kuinka ilmastoa käytetään politiikan teon välineenä.

Ilmoittaudu keskusteluun klikkaamalla tästä.

 

ERÄTAUKO FUUSIOENERGIASTA

Torstaina 1.2.2018 klo 19–21.30, Dubrovnik
Keskusteluun liittyvä elokuva: Let There Be Light (ohj. 
Mila Aung-Thwin)

Valveutunut kuluttaja lajittelee banaaninkuoret sekajätteistä, pitää suihkuveden viileänä ja vaatii ekologisempaa energiaa. Let There Be Light -elokuvassa seurataan kunnianhimoista tiedeprojektia, Etelä-Ranskaan rakentuvaa maailman suurinta fuusioreaktoria. ITERiä on sanottu maailman monimutkaisimmaksi koneeksi. Jos projekti onnistuu, se tuottaa puhdasta, hiilivapaata ja halpaa energiaa kaikille.

Keskustelun tavoitteena on muodostaa syvempi ymmärrys siitä, mitä fuusioenergia on ja miten se tulevaisuudessa vaikuttaa energian kulutukseen ja käyttömahdollisuuksiin.

Ilmoittaudu keskusteluun klikkaamalla tästä.

 

ERÄTAUKO AKTIVISMISTA JA DEMOKRATIASTA

Perjantaina 2.2.2018 klo 19–21.30, Dubrovnik
Keskusteluun liittyvä elokuva: Freedom for the Wolf (ohj. Rupert Russell)

Kolmen vuoden aikana viidessä eri maassa kuvattu dokumenttielokuva Freedom for the Wolf kartoittaa demokratian kriisiä huolestuneiden kansalaisten näkökulmasta. Elokuva näyttää, ettei Trump ole yksittäinen ilmiö vaan osa laajempaa asioiden tilaa.

Keskustelun tavoitteena on muodostaa syvempi ymmärrys siitä, romahduttaako yhteiskunnalliseen hyvään pyrkivä aktivismi suomalaisen demokratian.

Ilmoittaudu keskusteluun klikkaamalla tästä.