Ilmaistapahtumat

MAANANTAI 29.1.

Impact-päivä
Tiedekulma klo 12.30–18.00
Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamistapahtuma ei kuulu festivaalin ohjelmistoon, mutta dokumenttien ystäviä kiinnostanee kurkata etukäteen vasta valmisteilla olevien kotimaisten elokuvien tuotantoprosesseihin. Kaikille avoin tapahtuma kutsuu paikalle myös erilaisten yrityksien, yhdistyksien, säätiöiden, tiedeyhteisöjen ja median edustajia, yhteiskunnan päättäjiä ja tutkijoita. Lue lisää täältä.

TIISTAI 30.1. 

Meet the Maker: Mika Kaurismäki 
Andorra klo 14.00–15.30
Aho & Soldan -elämäntyöpalkinnon saanut ohjaaja on Timo Korhosen haastateltavana. Mika Kaurismäki puhuu dokumenteistaan ja urastaan.

ERÄTAUKO ilmastonmuutoksesta politiikan välineenä
Dubrovnik klo 19.00–21.30
Kaikille avoimissa keskusteluissa tapaat kanssakansalaisiasi, yhteiskunnan vaikuttajia ja alan asiantuntijoita. Tiistaina keskustellaan ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten ilmastonmuutos näkyy jokapäiväisessä elämässä ja millaista politiikkaa ilmastonmuutoksella tehdään. Keskustelun pohjalle voi halutessaan katsoa festivaalin elokuvan Guardians of the EarthLue lisää täältä.

KESKIVIIKKO 31.1.

Meet the Maker: Phie Ambo
Andorra klo 14.00–15.30
Tanskalaisohjaaja Phie Ambo on festivaalin retrospektiivivieras. Hänen urastaan ja elokuvistaan kuullaan kaikille avoimessa haastattelussa.

Sanokaa mitä näitte -kirja DocPointissa
Dubrovnik klo 20.30
Harri Römpötin kotimaisesta dokumenttielokuvasta kertova kirja Sanokaa mitä näitte julkaistaan festivaalin aikaan. Teoksen julkistustilaisuudessa tuottaja Iikka Vehkalahti vetää keskustelun, jossa kotimaista dokumenttielokuvaa puivat Römpötin lisäksi elokuvaohjaajat Kiti Luostarinen, Selma Vilhunen ja Markku Heikkinen. Lue lisää täältä.

TORSTAI 1.2.

ERÄTAUKO fuusioenergiasta
Dubrovnik klo 19.00–21.30
Kaikille avoimissa tilaisuuksissa voit keskustella omien kokemustesi ja tietojesi pohjalta kanssakansalaisten, yhteiskunnan vaikuttajien ja alan asiantuntijoiden kanssa. Torstaina keskustellaan fuusioenergiasta, keinoauringon rakentamisesta ja siitä, miten nämä koskettavat tavallista kulkijaa. Keskustelun pohjalle voi halutessaan katsoa festivaalin elokuvan Let There Be Light. Lue lisää täältä. 

PERJANTAI 2.2. 

Meet the Maker: Raghu Rai and the Power of Photography
Andorra klo 14.00–15.00
Mestarivalokuvaaja, intialainen Raghu Rai, saapuu puhumaan taiteestaan, värikkäästä elämästään ja tyttären Avani Rain ohjaamasta henkilökuvasta.

Rodeo-keskustelu
Savoy 18.45–19.45
Rodeo – Viron villit vuodet -näytöksen jälkeen ovet avautuvat keskustelua varten. Keskustelun aiheena ovat Viron itsenäistymisen jälkeiset vuodet ja hurja poliittinen myllerrys, ja keskustelussa ovat mukana Esko Aho, joka toimi Suomen pääministerinä elokuvan kuvaamien tapahtumien aikoihin, Viron ja Suomen nykysuhteita ja Viron sisäpoliittista lähihistoriaa hyvin tunteva toimittaja Kaja Kunnas sekä entinen Viron UM:n virkamies, nykyinen euroedustaja sekä Lennart Meren ystävä Indrek Tarand. Keskustelua vetää kokenut ja sanavalmis suomalais-virolainen toimittaja Rain Kooli.

ERÄTAUKO aktivismista ja demokratiasta
Dubrovnik klo 19.00–21.30
Tule jakamaan kokemuksiasi demokratiasta, sen onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Kanssakeskustelijoiksi saat muita kaltaisiasi, yhteiskunnan vaikuttajia ja alan asiantuntijoita. Rakentavassa keskustelussa pähkäillään noon sanottua demokratian kriisiä ja aktivismin mahdollisuuksia ja rajoituksia. Keskustelun pohjalle voi halutessaan katsoa festivaalin elokuvan Freedom for the Wolf. Lue lisää täältä.

Siéva-klubi
Dubrovnik klo 22.00–0.00
Uudenlaisen katutanssin siévan ja samannimisen elokuvan Siévan kunniaksi järjestettävällä klubilla pääsee itsekin kokeilemaan tanssiliikkeitä. Tanssiopetusta saadaan heti klubin alkuun. Sen jälkeen levymusiikista vastaa DJ Klaus Wing. Ovella peritään narikkamaksu 2,5 euroa. Lue lisää täältä.

LAUANTAI 3.2.

1918 – huutoja ja kaikuja
Orion 10.00–14.00
Kaksipäiväisessä seminaarissa esitetään sisällissotaan ja vuoden 1918 seurauksiin keskittyviä dokumenttielokuvia ja kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja. Elokuvantekijöiden lisäksi puhujiin kuuluu historioitsijoita, kirjailijoita, tutkijoita ja psykologeja. Lue lisää täältä.

LENNONIT – Kuinka minä uskallan olla minä 
Dubrovnik 15.30–17.00
Paneelikeskustelu käsittelee identiteetin muodostumista somessa. Aiheesta ovat keskustelemassa aktivisti Mira Eskelinen, SETA:n varapuheenjohtaja Sakris Kupila sekä bloggari ja tubettaja Valtteri Sandberg. Paneelikeskustelun juontaa Ella Okko. Keskustelun pohjana on dokumenttielokuva This Is Everything: Gigi Gorgeous.

Uneton48 Docs -klubi
Dubrovnik 22.00–2.00
Uneton48 Docs -kilpailussa on tehty dokumentteja 48 tunnissa. Niistä parhaat – yleisön ja raadin suosikki – palkitaan klubilla, jossa juhlimaan pääsee koko elokuvakansa. Levymusiikkia soittaa DJ Sebastian Holm, ja visuaalit loihtii VJ:t Speed Noutaja ja Mehu-Isi. Ovella peritään narikkamaksu 2,5 euroa. Lue lisää täältä.

SUNNUNTAI 4.2. 

1918 – huutoja ja kaikuja
Orion 10.00–14.00
Kaksipäiväisessä seminaarissa esitetään sisällissotaan ja vuoden 1918 seurauksiin keskittyviä dokumenttielokuvia ja kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja. Elokuvantekijöiden lisäksi puhujiin kuuluu historioitsijoita, kirjailijoita, tutkijoita ja psykologeja. Lue lisää täältä.

LENNONIT – Yksi perhe, kaksi totuutta
Dubrovnik 15.30–17.00
Paneelikeskustelussa kysytään, miten suhtautua, kun perheenjäsenen totuus on toinen kuin omasi? Keskusteluun osallistuvat islamin opettaja Suaad Onniselkä, uskontotieteen professori Tuula Sakaranahoja toimittaja Nadja Mikkonen. Keskustelua käydään dokumenttielokuva Brother Jakobin innoittamana.

DocPoint-paneeli: Tasa-arvo keittiössä
Dubrovnik 18.00–19.30
Paneelikeskustelussa puhutaan tasa-arvosta Suomen ravintola-alan ammattilaisten kesken. Suomenkieliseen keskusteluun on vapaa pääsy. Keskustelua käydää dokumenttielokuva Goddesses of Foodin innoittamana.