Info

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään vuosittain tammikuun lopussa. 17. DocPoint järjestetään 29.1–4.2.2018.

DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. DocPoint-festivaalin järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.

Elokuvanäytösten lisäksi DocPointin ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, seminaareja, industry-tilaisuuksia ja klubeja. Olennainen osa DocPointia on myös valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO, joka on suunnattu etupäässä koululaisryhmille. Vuonna 2017 DOKKINO kiersi 19 paikkakunnalla ympäri Suomen ja teki yleisöennätyksensä, kun lähes 19 000 lasta ja nuorta vieraili tapahtuman kiertuenäytöksissä. Vuoden 2017 kaikissa DOKKINO-tapahtumissa vieraili ennätyksellisesti yli 23 000 lasta ja nuorta. Näihin tapahtumiin lukeutuvat varsinaisten kiertuenäytösten lisäksi erilaiset yhteistyönäytökset sekä DOKKINO: Yhdessä! -juhlanäytöskiertue, jossa päästiin näkemään koululaisten itse tekemiä lyhytdokumenttielokuvia.

DocPoint järjestää myös Doc Lounge Helsinki -klubeja. Doc Lounge on pohjoismainen verkosto, joka järjestää dokumenttielokuvailtoja 16 paikkakunnalla neljässä maassa. Doc Lounge -klubeilla nautitaan uusimmista dokumenttielokuvista sekä asiantuntevista keskusteluista rennossa baariympäristössä. Doc Lounge Helsinki -klubeista voi nauttia kerran kuussa Kansallisteatterin Lavaklubilla, aivan Helsingin keskustassa.

16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestettiin 23.–29.1.2017. Festivaalilla vieraili yhteensä yli 30 000 kävijää. Festivaalilla esitettiin 156 dokumenttielokuvaa 222 näytöksessä.