Ohjelmisto

Erätauko aktivismista ja demokratiasta

Keskustele yhteiskunnasta rakentavasti – ja INNOSTU siitä!

ERÄTAUKO AKTIVISMISTA JA DEMOKRATIASTA

Tervetuloa jakamaan kokemuksiasi ja ajatuksiasi aktivismista ja demokratiasta.

Suomen suurimpaan vaikutuskanavaan, puoluepolitiikkaan, osallistuu vain 6 % väestöstä. Verrattuna muihin Pohjoismaihin, osallistumisemme on vähäistä. Ravintolapäivään ja Facebook-kampanjoihin osallistuminen tuntuu hyvältä vaikuttamisen tavalta, mutta kuinka kaukana se on vallasta ja päätöksenteosta? Miten aktivismi Sinun mielestäsi vaikuttaa yhteiskuntaan?

Demokratian kriisiä huolestuneiden kansalaisten näkökulmia viidessä eri maassa tarkastellaan DocPoint-festivaalilla nähtävässä elokuvassa Freedom for the Wolf. Elokuva näyttää, ettei Trump ole yksittäinen ilmiö vaan osa laajempaa asioiden tilaa. Voit osallistua keskusteluun myös näkemättä elokuvaa.

Tule jakamaan omia kokemuksiasi ja näkemyksiäsi! Tavoitteena on muodostaa yhdessä syvempi ymmärrys siitä, romahduttaako yhteiskunnalliseen hyvään pyrkivä aktivismi suomalaisen demokratian. Kanssasi aiheesta keskustelee myös joukko asiantuntijoita ja päättäjiä. 

Erätauko aktivismista ja demokratiasta järjestetään perjantaina 2.2.2018 klo 19–21.30 Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11, Helsinki).

Ilmoittaudu Erätauko-keskustelijaksi klikkaamalla tästä.
Mukaan mahtuu nopeimmat 40 henkeä. Varaathan paikkasi keskusteluun torstaihin 1.2.2018 mennessä.

Keskusteluun liittyvä Freedom for the Wolf -elokuva esitetään festivaalilla:
Andorra, pe 2.2. klo 17.30
Kinopalatsi 1, ke 31.1. klo 21.15
Kinopalatsi 1, su 4.2. klo 12.45

Keskusteluun osallistuminen ei edellytä elokuvan katsomista ennalta, mutta elokuvan kautta pääset helpommin sisään aiheeseen.

Erätauko on Sitran kehittämä uusi tapa käydä rakentavaa keskustelua ja luoda syvempää ymmärrystä.
Lue lisää Erätauosta DocPointissa »