Ohjelmisto

Sanokaa mitä näitte -kirjan julkistustilaisuus

Harri Römpötin uutuuskirjassa Sanokaa mitä näitte suomalaiset dokumenttielokuvien ohjaajat kertovat tavoistaan katsoa todellisuutta kameran läpi.

Viimeisten 30 vuoden aikana dokumenttielokuvasta on tullut taidetta. Dokumenteissa on alettu hyödyntää näytelmäelokuvan keinoja, ja niistä on tullut henkilökohtaisempia. Suomessa dokumenttien monipuolisuus ja laatu ovat jopa ohittaneet näytelmäelokuvan, ja suomalainen dokumentti tunnetaan myös ulkomailla.

Sanokaa mitä näitte: suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat (Art House 2018) kuvaa suomalaista dokumenttielokuvaa sen keskeisten tekijöiden kautta. Kirjaan haastateltu ansioituneiden ohjaajien joukko tarjoaa monipuolisen ja kattavan kuvan suomalaisesta dokumenttielokuvasta. Haastatteluista hahmottuu suomalaisen dokumenttielokuvan komea kehityskaari, joka alkaa korkealta ja kurottaa aina kohti uutta.

Sanokaa mitä näitte -kirja DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla keskiviikkona 31.1. kello 20.30 Dubrovnikissa

Ylen Dokumenttiprojektin tuottajana tunnetuksi tulleen Iikka Vehkalahden vetämässä keskustelussa kotimaista dokumenttielokuvaa puivat Sanokaa mitä näitte -kirjan kirjoittaja Harri Römpötti sekä elokuvaohjaajat Kiti Luostarinen, jonka elokuvasta kirja on saanut nimensä, Selma Vilhunen, jonka Hobbyhorse Revolution on menestynyt maailmalla, ja Markku Heikkinen, jonka elokuva Ei tietä kotiin saa ensi-iltansa DocPointissa.

Uunituore kirja on myynnissä tilaisuudessa tarjoushintaan.

Vapaa pääsy!

Harri Römpötti on työskennellyt vapaana toimittajana ja kriitikkona vuodesta 1989. Elokuva on kuulunut hänen erikoisaloihinsa alusta asti.

Lisätiedot kirjasta: https://kauppa.tietosanoma.fi/9789518846645